Struktura ekoloških stavova: sociologijski aspekti ekoloških spoznaja stanovništva - Čaldarović, Ognjen (Array, 1991)
U radu se ukazuje na značaj sociološkog promišljanja ekoloških stavova o različitim okolišnim pitanjima. U radu se raspravlja o povezanosti spoznaja u okolišu s najvažnijim sociološkim varijablama.