Revitalizacija u sociološkoj perspektivi - Čaldarović, Ognjen (Array, 1989)
U radu se ukazuje na važnost proces urbane rehabilitacije. Ukazuje se na značaj razlikovanja procesa rekonstrukcije, rehabilitacije, regeneracije i revitalizacije u urbanim sredinama.