Elementi zasnivanja ekološke svijesti - Čaldarović, Ognjen (Array, 1988)
U radu se prezentiraju djelatni osnovni socijalni procesi važni za zasnivanje ekološke svijesti u društvu. Ukazuje se na potrebu ekološkog prosvjećivanja i djelovanja naročito u vezi s ekološki osjetljivim projektima s nedovoljno proučenim posljedicama.