Izgradnja novih naselja u nas kao sociološki problem društvenog koncepta naselja - Čaldarović, Ognjen (Array, 1982)
U radu se kritički analizira itzgradnja novih naselja u Hrvatskoj kroz elemente društvene ideje i koncepta novih naselja. Konstatira se da takav koncept još nije kritički valoriziran da bi poslužio kao uspješna matrica za izgradnju novih naselja.