Razvoj urbane sociologije u nekim europskim zemljama i SAD u posljednjih desetak godina - Čaldarović, Ognjen (Array, 1982)
U radu se kritički analizira dinamički razvoj discipline urbane sociologije u Europi i SAD u 1970-tim godinama ukazujući na promjene teorijskih i konceptualnih horizonata.