Morfosintaktički razredi dopuna u Hrvatskom WordNetu - Šojat, Krešimir (Array, 2009)
U članku raspravljamo o opisu valentnosti i izradi glagolskih okvira kao jednog vida opisa glagola u Hrvatskom WordNetu (CroWN–u), računalnom leksikonu koji se za hrvatski izrađuje prema postavkama WordNeta sa Sveučilišta Princeton. Iako je CroWN zamišljen ponajprije kao leksikon sa semantičkim podatcima u smislu međusobne povezanosti njegovih jedinica – sinskupova, takav leksikon pruža mogužnost za opis valentnosti glagola. Nakon ukratko prikazanih teorijskih postavki na kojima takav opis počiva, u članku podrobnije diskutiramo o inventaru za opis tzv. sintaktičke valentnosti glagola. Pritom prikazujemo neke od postojećih modela, a posebnu pozornost usmjeravamo na točke koje nam se čine problematičnima, poput infinitivne ili glagolske dopune.