Neprolazna prolaznost - Roić, Sanja (Array, 2009)
U članku je prikazana knjiga Nedjeljke Balić Nižić i Živka Nižića, Nikola Tommaseo i dalmatinski tisak, Zadar 2008., koja je na temelju istraživanja tiskane baštine pohranjene u zadarskoj Znanstvenoj knjižnici dala ocjenu kulturnih prilika u Dalmaciji u 19. stoljeću.