Govorno slikarstvo - Bagić, Krešimir (Array, 2010)
Članak opisuje ekfrazu - verbalni prikaz postojećeg ili izmišljenog vizualnog umjetničkog djela (slike, kipa, tapiserije, zlatnika i sl). Praksa ekfraze iliustrirana je komentiranim ulomcima od Homerove "Ilijade" do Gundulićevih , Celanovih i Krležinih djela.