Poetika prekoračenja - Bagić, Krešimir (2009)
Metalepsa je, tradicionalno, mikrostrukturalna figura kojom se izvodi zamjenjivanje uzroka posljedicom, preduvjeta rezultatom, izravnoga izraza neizravnim. U 20. st. - u okviru naratologije (posebice zahvaljujući G. Genetteu) - pojam je proširen te je počeo značiti i: postupak prekoračenja granice između dvaju svjetova - onoga o kojemu pričamo i onoga u kojemu pričamo, književnoga i izvanknjiževnoga.
Projekt MZOS
HRV