Suprotnost i virtuoznost - Bagić, Krešimir (2009)
Članak opisuje dvije figure kojima se izriče suprotnost - oksimorn i paradoks. Oksimoron označava sintaktičko povezivanje značenjski suprotnih pojmova ('crno sunce', 'rječita tišina' i sl). Paradoks je pak iskaz koji naizgled proturječi općem mišljenju, a zapravo mislima priskrbljuje neočekivanu perspektivu, a izrazu oštrinu i stilsku virtuoznost.
Projekt MZOS
HRV