Spomenici božice Dijane s područja kolonije Claudia Aequum i logora Tilurium - Milićević Bradač, Marina (Array, 2009)
Na području Sinja, što su u antici bili teritoriji rimskog vojnog logora Tilurija i kolonije Ekvuma, sačuvano je dosta spomena kulta božice Dijane. Spomenici pripadaju kategoriji likovnih prikaza (statua i reljefa)i kategoriji natpisa. Svi se mogu podijeliti na posvete božici u tri lika Lovkinje, Lucifere i Hekate.