Stil kao egzemplifikacijski aspekt diskursa - Košćak, Nikola (Array, 2010)
Goodmanova semiotika i teorija stila u znatnoj mjeri utječu na suvremena promišljanja pojma stil i određivanja nadležnosti literarne stilistike, naročito u Francuskoj. Ključnim se u tome kontekstu pokazuje Goodmanov koncept egzemplifikacije kao specifične referencijalne funkcije. U ovome radu donosi se kritički pregled Goodmanovih teza i njegovih nastavljača, posebice G. Genettea, kojime se pokušava uskladiti, odnosno sintetizirati njihove teze i zaključke. U rad je pritom uključena i vlastita elaboracija specifičnih problema, pokušaji re/definiranja i pomicanja tradicionalnih stilističkih i specifično goodmanovskih koncepata, pogotovo na područjima denotiranja, izražajnosti, kontra/autoreferentnosti i odnosa stilistike, estetike i gnoseologije.