Govor Pitava od Hraste do danas - Celinić, Anita (Array, 2009)
Usporedbom dvaju većih i dvaju manjih radova o govoru Pitava na Hvaru, s rasponom od šezdesetak godina, utvrđuje se koje su inovacije zahvatile govor, odnosno koje su osobine ostale nepromijenjene.