Sima Ćirković: Sinteza srpske povijesti kao izazov hrvatskoj i srpskoj historiografiji i kulturi - Roksandić, Drago; Ranić, Ilija Ristović, Milan; Samardžić, Nikola; Budak, Neven; Agičić, Damir; Pupovac, Milorad (2009)
Autor je organizirao Okrugli stol povodom hrvatskog izdanja knjige Sime Ćirkovića "Srbi među europskim narodima" (Zagreb, 2008.), koji je održan 22. siječnja 2009. godine. Zastupljeni autori, hrvatski i srpski povjesničari, raspravili su kontekste i probleme koje otvara ovo izdanje, a rasprava je potom objavljena u Radovima Zavoda za hrvatsku povijest 41, 2009., str. 433-476. Drago Roksandić je uredio i časopisni blok.
Projekt MZOS
HRV