O pristupima klasifikaciji suvremenih socioloških teorija - Čaldarović, Ognjen (Array, 1990)
U radu se razmatraju različiti poristupi klasifikaciji suvremenih socioloških teorija i ukazuje se na različite principe klasifikacije, kriterije i pristupe, kao i na sličnosti i razlike među pojedinim autorima.