Umjetničko premošćivanje srednjeg Jadrana od 13. do 16. stoljeća - Fisković, Igor (Array, 2008)
Raskrivajući kulturne dodire kao podlogu za djelatnost istih majstora i prihvaćanje istih stilskih strujanja, definira se zajednički identitet dviju susjednih obala i njegovo mjesto u razvoju zapadnoevropske umjetnosti.