Njemačka prezimena u Zagrebu i okolici i načini njihova prilagođivanja hrvatskom jezičnom sustavu - Ščukanec, Aleksandra (Array, 2010)
U ovome se radu analiziraju prezimena njemačkoga podrijetla u Zagrebu i okolici s obzirom na fonološku prilagodbu i onomasiološke kategorije.