Čakavsko i kajkavsko u donjosutlanskoj akcentuaciji (na primjeru govora Drinja) - Kapović, Mate (Array, 2009)
U članku se na primjeru govora mjesta Drinje govori o čakavskim i kajkavskim elementima u akcentuaciji donjosutlanskoga dijalekta (pokajkavljenih genetski čakavskih govora). Najvažniji su čakavski elementi potpuno izostajanje neocirkumfleksa u morfologiji: kra``vom, o bra``tu, o smr``ti, mn. mi``sta, sla``bi, ču``jem, pobe``goṷ, či``stila, nama``zan, a i drugdje: ga``vran, ko``ža, vi``šnja itd. Neocirkumfleks se javlja pod utjecajem kajkavskoga samo u pojedinačnim leksemima i tvorbama: oprȃva, vȏļa, svȃdba, žȃbji itd. Utjecajem se kajkavskoga, na ovaj ili onaj način, smatraju naglasni oblici poput: pĩla, javĩla, supin pȋt, v grãdu, zelẽni, sẽla, s kõnji, vjȗtro itd.