The concept of a model of the information function in complex agro organizational systems - Grbavac V. (Array, 1997)
U radu se opisuje koncepcija modela info funkcije s aspekta njene primjene u okviru jednog složenog agroorganizacijskog sustava. Također se kroz istraživački pristup objašnjava funkcijska povezanost različitih organizacijskih info oblika kroz homogenost info funkcije unutar složenog agroorganizacijskog sustava, kao i povezanost te funkcije sa drugim funkcijama. Iz tih razloga, kako ističu autori, u razvoju našeg agrara mora se sve više voditi računa o zahuktaloj informacijskoj revoluciji, koja iz temelja mjenja sve tradicionalne odnose i svjetonadzore prisutne u procesu funkcioniranja našeg agrarosustava.