Hrvatska heraldička periodika: Vitezović i Glasnik heraldike - Galović, Tomislav (Array, 2009)
Autor u radu obrađuje dva – jedina hrvatska – specijalizirana časopisa za heraldiku i ukazuje na njihovu važnost u razvitku heraldike kao i drugih pomoćnih povijesnih znanosti u Hrvatskoj. Riječ je o Vitezoviću – časopisu za genealogiju, biografiju, heraldiku i sfragistiku, te Glasniku heraldike – časopisu za grboslovlje, rodoslovlje, životopis i pečatoslovlje. Oba su časopisa bila tiskani u Zagrebu kao mjesečnici, ali ne redovito i svega u dva godišta (Vitezović I/1903-1904, II/1905 ; Glasnik heraldike I/1937, II/1938). Prvom je izdavač i urednik bio Emilij Laszowski (1868. – 1949.), a drugom Antun Viktor Duišin (1898. – 1963.). Kako je u svom posljednjem godištu Vitezović bio povezan s Hrvatskim bibliofilom, koji je uređivao Velimir Deželić stariji, i o tome časopisu je rečeno nekoliko podataka. U prilogu ovoga rada donosimo i bibliografiju navedenih časopisa jer su do sada oni bili djelomično bibliografski opisani.