Interdisciplinarni pristup gradu: Sarajevo i pamćenje - Gudelj, Jasenka (Array, 2009)
Recenzija četiri knjige o povijesti Sarajeva: Ibrahim Krzović: Arhitektura secesije u Bosni i Hercegovini, Sarajevo publishing, 2004. Mehmed Hrasnica: Arhitekt Josip Pospišl – život i djelo, Arhitektonski fakultet Sarajevo, 2002. Robert J. Donia, Sarajevo: A Biography, Hurst & Company, London, 2006. Laura Cipollini, Sarajevo, u Città e memoria: Beirut, Berlin, Sarajevo, ur. Mazen Haidar, Bruno Mondadori, Milano, 2006.