Vladan Desnica - A Classic of Croatian Modernity - Nemec, Krešimir (2009)
Tekst problematizira književni opus Vladana Desnice u svjetlu inovativnih postupaka karakterističnih za modernističku proznu paradigmu: fabularna redukcija, esejizacija, poetika digresivnosti, metatekstualnost i sl.
Projekt MZOS
ENG