O hrvatskom leksiku na temelju primjera iz čakavskoga narječja - Vulić, Sanja (Array, 2009)
U ovom se radu, na temelju konkretnih primjera, pozornost posvećuje riječima koje su zajedničke čakavskim i kajkavskim organskim idijomima, odnosno čakavskim i štokavskim mjesnim govorima, ili su pak zajedničke govorima svih triju hrvatskih narječja. Zaključuje se da je takav zajednički temeljni hrvatski leksik znatan, ali do sada nedovoljno istraživan.