Novootkriveni rukopisi bosanskih franjevaca na turskome jeziku - Čaušević, Ekrem (Array, 2009)
U knjižnici Samostana sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci otkrili smo pet novih rukopisa na turskome jeziku koje V. Boškov ne spominje u svome Katalogu. Iako je riječ o malome broju rukopisa, njihov je značaj u tome što taj korpus turskih tekstova obogaćuje naše dosadašnje spoznaje o franjevcima, njihovom zanimanju za turski jezik i osobitostima tzv. bosanskog turskog jezika (idioma).