Kritička recepcija djela Meše Selimovića u Hrvatskoj - Majić, Ivan, kroatist (Array, 2008)
Rad je tekst predavanja održanog na festivalu Matice hrvatske u Tuzli 2008. Nakon kratkog teorijskog uvoda te razlikovanja nekih kontekstualnih specifičnosti hrvatske recepcijske situacije Meše Selimovića (odnos recepcije i percepcije), u radu se kronološki prikazuje tijek i intenzitet kritičkih, znanstvenih i drugih stručnih tekstova od 1950. pa do danas. Središnje mjesto recepcije i najveći odjek u Hrvatskoj vidljiv je od 1966. kada izlazi roman "Derviš i smrt" pa do 1975., kada izlaze "Sjećanja". Tom dijelu posvećen je i najveći dio rada uz ilustraciju brojnih primjera koji pokazuju bogat te kritički vrijednosno različit recepcijski odjek djela Meše Selimovića u Hrvatskoj.