Učenje kroz šalu - Olujić, Ivana (Array, 2007)
Učenje kroz šalu zadaća je koju je sebi postavila Sabine Nagy, profesorica hrvatskoga jezika, povijesti i engleskoga jezika u Saveznoj gimnaziji u Željeznom (bg/brg/brog Eisenstadt), u Gradišću. Ona je sa skupinom od 21 učenika koji u Saveznoj gimnaziji pohađaju nastavu gradišćanskohrvatskoga, koji neke gradišćanske gimnazije nude kao izborni predmet u nižim razredima (od prvoga do četvrtoga, što znači za učenike od 10 do 14 godina), ostvarila niz projekata koji povezuju šalu i učenje. Rezultate tih projekata nastavnica i učenici okupili su u knjizi "Spametni Lukas" koju je 2007. objavilo Hrvatsko kulturno društvo.