Osebujna povijest hrvatske pisane riječi - Žagar, Mateo (Array, 2005)
Tekst je prikaz knjige Josipa Bratulića i Stjepana Damjanovića "Hrvatska pisana kultura ; Izbor djela pisanih latinicom, glagoljicom i ćirilicom od VIII. do XXI. stoljeća", Veda, Križevci - Zagreb, 2005.