Hrvatski jezikoslovac i prosvjetitelj Stjepan Marijanović - Pandžić, Vlado (Array, 1995)
Stjepan Marijanović (1794.-1848.) hrvatski je jezikoslovac i prosvjetitelj čija je djelatnost trajala tridesetak godina u Bosni i Hercegovini. Među franjevcima Bosne Srebrene u 19. stoljeću je imao ponajviše zasluga u njihovu velikom doprinosu hrvatskom jezikoslovlju i prosvjetiteljstvu.