Književnost u starom rimskom odgoju - Pandžić, Vlado (Array, 1990)
Književnost i stari rimski odgoj, kako to pokazuju dosadašnja istraživanja, bili su u bliskoj svezi, međusobno su se slijedili, prožimali i poticali. Ovdje se nastoji kronološki pratiti te sveze, odnosno međusobne utjecaje. Na kraju su zaključci o čitanju i objašnjavanju književnih tekstova.