Hrvatsko osnovno školstvo u Bosni i Hercegovini do 1918. - Pandžić, Vlado (Array, 2000)
U radu je predstavljeno hrvatsko osnovno školstvo u Bosni i Hercegovini do 1918. Kronološki su izložena i jezgrovito obrazložena povijesna istraživanja, utemeljena na mnoštvu pouzdanih povijesnih izvora i postojećih povijesnih istraživanja.