(Integration of Youth: Ways of Perceptioon and Understanding of "Others") - (Čaldarović, Ognjen (Array, 2005)
U radu se prezentiraju rezultati istraživanja o socijalnoj integraciji učenika u školama Dubrave (Zagreb). Konstatirano j da se kod učenika razvijaju specifični obrasci percepcije prema "drugome". Socijalna integracija mladih stoga je već u najranijem periodu života - učenilčka dob - opterećena aspektima socijalizacije i doživljavanja "drugih" koja se obično dobivaju u kućnom odgoju, iako su napori škola usmjerene jačanju integracije i brisanja razlika.