Vjerojatnost pojave opasnih događaja i njihova prevencija - Čaldarović, Ognjen (Array, 1998)
U radu se raspravlja o socijalnim dimenzijama pojave opasnih događaja i njihove prevencije. U tom smislu razmatra razumijevanje rizika u društvu, uloga ekspertnih prosudbi o rizicima, uloga javnosti, NIMBY sindrom kao i osnovni aspekti socijalne uvjetovanosti prevencije rizika.