Može li se pisati kako dobar pisac piše - Bagić, Krešimir (2003)
Članak je nastao kao komentar pokusa u kojem su studenti od riječi izvađenih iz jedne pjesme Danijela Dragojevića pisali vlastite tekstove. Njihovi tekstovi su - na sasma konkretan način - aktualizirali zamršene odnose između leksika i teksta, kreacije i konstrukcije, sintakse i semantike, subjekta i svijeta. U članku se, među inim, analiziraju stilske, semantičke i žanrovske odlike studentskoh tekstova te njihove eventualne korelacije s "izvornikom".
HRV