Le monastere Saint-Pierre d’ Osor (île de Cres, Croatie) - Bully, Sebastien; Marić, Iva; Čaušević-Bully, Morana; Jurković, Miljenko (2008)
U tesktu su objavljeni reultati druge kampanje istraživanja benediktinskoga samostana i crkve Sv.Petra koja se odvijaju u sklopu hrvatsko-francuske suradnje. Istraživanja su se odvijala u više sektora: iza začelja crkve gdje su otkrivene razne strukture koje su nastale nakon ali i prije izgradnje crkve, na mjestu pretpostavljne južne kolonade. U radu su također objavljeni neki od fragmenata skulpture koji su pronađeni tijekom istraživanja.
Projekt MZOS
FRA