(Razvojni ciljevi i naslijeđena ograničenja hrvatskih srednjih gradova) - (Čaldarović, Ognjen) (Array, 1999)
U radu se prezentiraju prednosti i manjkavosti života i ostvarivanja ciljeva društvenog života u hrvatskim srednjim gradovima. Izvršena je klasifikacija gradova prema njihovim funkcijama i razvojnim strategijama.