Eufemizam i rat - Pasini, Dinka (Array, 2007)
Eufemizam se analizira kao fenomen u odnosu na ratnu situaciju. U ratovima danas, kao i u onima u prošlosti, proizvodi se mnoštvo eufemizama kako bi se prikrila ratna stvarnost i stvorila "bolja" stvarnost.