Bale - benediktinski samostan i crkva Sv. Marije Velike - Jurković, Miljenko; Milošević, Ante; Marić, Iva (2007)
Tijekom svibnja 2006. godine izvršena je četvrta kampanja drugog ciklusa sustavnih arheoloških istraživanja benediktinskog samostan Sv. Marije Velike kod Bala u Istri. Stručni voditelj istraživanja je prof. dr. Miljenko Jurković, a istraživanja te cjelokupni projekt vodi Međunarodni istraživački centar za kasnu antiku i srednji vijek Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s dr. Antom Miloševićem iz Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika iz Splita te Konzervatorskim odjelom u Puli. Ovogodišnja kampanja imala je za cilj dovršiti istraživanje južnoga gabarita samostana, njegova jugozapadnoga ugla, te početak istraživanje zapadne strane samostana.
Projekt MZOS
HRV