Kaštelina - Jurković, Miljenko (Array, 2007)
Tijekom 2006. godine provedena je druga kampanja arheoloških istraživanja rta Kašteline na otoku Rabu. Stručni voditelj istraživanja je prof. dr. Miljenko Jurković, a istraživanja te cjelokupni projekt vodi Međunarodni istraživački centar za kasnu antiku i srednji vijek Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Sveučilištem u Padovi te Sveučilištem Lille 3 i Konzervatorskim odjelom Ministarstva Kulture RH u Rijeci. Ovogodišnja kampanja imala je za cilj nastavak dokumentiranja struktura, proširenje istraživanja sektora 2000, nastavak dokumentiranja građevine u sektoru 1000 te otvaranje manjih sondi uz zidane strukture u sektoru 3000 kako bi se provjerio njihovog arheološki potencijal.