Rukopisi Regvm Delmatię atqve Croatię gesta - Jovanović, Neven, filolog (Array, 2009)
Prikazuju se svi poznati rukopisi, izdanja i parafraze Marulićeva djela Regum Delmatiae atque Croatiae gesta (1510, latinski prijevod tzv. Hrvatske kronike). Predlaže se stemma codicum (rodoslovno stablo) rukopisne predaje ; naznačava se mogući pristup predaji Marulićeva teksta kao fenomenu kulturne povijesti.