Subverzivna funkcija ironije u djelu Zbigniewa Herberta - Čilić Škeljo Đurđica (Array, 2005)
Članak nudi pokušaj analize ironije u poeziji i dramama Zbigniewa Herberta, jednog od najznačajnijih poljskih pjesnika i esejista 20. stoljeća. Ironija je u njegovu djelu više od puke stilske figure ili poetske manire. Uz pomoć ironije Herbert pokušava demaskirati neke od najvažnijih i najčvršćih diskurzivnih uporišta etičke i moralne paradigme zapadnoeuropskog kulturnig kruga.