Istraživanja špilja u kanjonu Jadove - Raguž, Krešimir (Array, 2008)
Prilikom rekognosciranja terena provođenog u okviru gradnje AutocesteZagreb-Split, pronađen je u kanjonu Jadove, kod Gornje Ploče, arheospeleološki lokalitet, koji je svojim smještajem i površinskim nalazima keramike ukazao na potrebu za detaljnijim istraživanjima. Zaštitna arheološka istraživanja ovog i naknadno pronađenog arheospeleološkog lokaliteta na suprotnoj obali Jadove, izvršena su u studenom i prosincu 2002. godine, a prikupljeni je materijal, i njegova naknadna analiza, doveo do određenih zaključaka.