Croaticum - Centar za hrvatski kao drugi i strani jezik - Udier, Sanda Lucija (Array, 2008)
Autorice u radu predstavljaju rad i aktivnosti središnjeg nacionalnog lektorata za hrvatski kao drugi i strani jezik - Croaticum, dugogodišnja iskustva s neizvornim govornicima hrvatskog jezika kao i planove za daljnji razvoj i napredak.Posebno se osvrću na dosadašnja znanstvena i stručna istraživanja Croaticumovih djelatnika u području hrvatskog kao drugog i stranog jezika te na koncept izrade nacionalnih ispita za strance i neizvorne govornike hrvatskog jezika.