Nova ili stara religijska svijest. Tipologija religioznosti studenata - Lažnjak, Jasminka (1990)
U radu se iznoserezultati empirijskog istraživanja religioznosti kao pogleda na svijet, skup interioriziranih stavova i oblik prakse koji u sebi sadrže komponentu vjerovanja u postojanje transcedentnog i svetog. rezultati pokazuju da su kod studentske populacije najvažniji tipovi religioznosti tradicionalna religioznost i ateizam, a novi oblici religioznosti su zanemarivo malo prisutni.
HRV