Odnos sustava tehničkih i socijalnih mjera u ekološkom projektu - Lažnjak, Jasminka (Array, 1992)
U radu se razmatra odnos sustava tehničkih i socijalnih mjera u ekološkom projektu sa stanovišta konstrultivističke teorije u sociologiji tehnologije. da bi se adekvatno riješio tehnološki problem zagađenja okoliša ugljikovodicima potrebno je pored tehničkih drfinirati i sustav društvenih mjera. Predložena je sociološka analiza nesreća u transportu ugljikovodika i analiza ponašanja aktera da bi se jasno definirale nadležnosti i odgovornosti te modifikacija postojećih propisa.