Sa Sorokinom za stolom - Vojvodić, Jasmina, profesorica ruske književnosti (Array, 2009)
Tekst analizira Sorokinovu zbirku novela Pir. Pir se promatra u sustavu europske i ruske tradicije (grčka kultura, folklor, poslovice, uzrečice, bajke i sl.). Sorokinov je tekst rušilački i članak pokazuje poetiku suvremenog ruskog pisca koja uništava diskurs.