Psihoanalitičko čitanje Forsterova Puta do Indije: nemoguća racionalizacija nesvjesnog - Matijašević, Željka; Lah, Josip (2008)
Članak analizira ključan događaj iz Forsterova romana-događaj u Marabarskim spiljama te opisuje razvoj sebstva glavne junakinje Adele
Projekt MZOS
HRV