Socijalna konstrukcija tehnoloških akcidenata - Lažnjak, Jasminka (Array, 1995)
U radu se pomoću teorije socijalne konstrukcije tehnologije analizira specifična i iznimno rijetka pojava, ali neizbježna posljedica svakog tehnološkog sustava - tehnološki akcident. Karakteristična je za ovaj teorijski pristup teza o tehnologiji kao socijalnom i kulturnom konstruktu čije značenje daje sociolkulturna sociokulturna situacija grupe. Akcidenti se istražuju unutar modela pokazujući interpretativnu fleksibilnost , tj da su akcidenti normalni dio svakog tehnološkog sustava i rezultat kompleksnosti toga sustava.