Pedeseti broj časopisa "Peristil" - Šourek, Danko (2008)
Prikaz pedesetoga broja časopisa "Peristil" s osvrtom na značajke uredničkoga koncepta i na njegove promjene tijekom protekle pedeset i četiri godine. Tijekom preko polustoljetnoga izlaženja časopis "Peristil" predstavljao je i predstavlja važan čimbenik hrvatske povijesnoumjetičke misli i struke.
Projekt MZOS
HRV