Metodički pristup Hamletu - Slavić, Dean (Array, 2008)
Tekst opisuje dvosatne i trosatne postupke za interpretaciju Hamleta. Predloženo je nekoliko tema za ‘ sud’ likovima iz djela, raščlanjene su srodnosti i razlike protagonista i drugih likova te nutarnja povezanost bitnih simbola u drami. Scena na groblju posebno je naglašena kao moguće polazište interpretacije.