Hrvatski u srednjim školama u Banskoj Hrvatskoj (1901-1918) - Pandžić, Vlado (Array, 2007)
U ovome radu donosimo sintezu istraživanja položaja i uloge hrvatskoga jezika u srednjim školama u Banskoj Hrvatskoj od 1901. do 1918., tj. u posljednjih osamnaest godina Austro-Ugarske Monarhije.